ПОБУДОВА ПОСТІЙНО КЕРОВАНОЇ ТЕМПЕРАТУРНО-ЧАСОВОЇ ЛОГІСТИЧНОЇ СИСТЕМИ ПОСТАЧАНЬ ШВИДКОПСУВНИХ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

Автор(и)

  • О. М. Загурський Національний університет біоресурсів і природокористування України, Україна
  • Л. А. Савченко Національний університет біоресурсів і природокористування України, Україна

DOI:

https://doi.org/10.18664/btie.81-82.287275

Ключові слова:

логістична система, проміжні транспортні вузли, температурно-часовий контроль, швидкопсувні продукти

Анотація

В статті розроблено постійно керовану температурно-часову логістичну систему, в основу якої покладено концепції  «контрольованої якості логістики» та проміжних транспортних вузлів. Її застосування дасть можливість врахувати низку ключових факторів (час і маршрути постачань; об’єми вантажу; чутливість товару до зміни температурних режимів; вартість ризиків) та сприятиме більшій ефективності збереження якості швидкопсувних харчових продуктів протягом всього ланцюга постачань.

Біографії авторів

О. М. Загурський, Національний університет біоресурсів і природокористування України

д.е.н., професор

Л. А. Савченко, Національний університет біоресурсів і природокористування України

к.т.н., доцент

Посилання

Alvarez A., Cordeau J-F., Jans R., Munari P., Morabito R. Internet-of-things enabled supply chain planning and coordination with big data services: Certain theoretic implications, Journal of Management Science and Engineering, 2020, 5, (1), 1-22.

Bouzembrak Y., Klüche М., Gavai А., Marvin Н. Internet of Things in food safety: Literature review and a bibliometric analysis, Trends in Food Science & Technology, 2019, 94, 54-64.

Gogou E. Katsaros G., Derens E., Alvarez G., Taoukis P.S. Cold chain database development and application as a tool for the cold chain management and food quality evaluation, International Journal of Refrigeration, 2015, 52, 109-121.

Gupta K., Rakesh N. IoT based solution for food adulteration. Smart innovation, systems and technologies, 2018, 79, 9-18.

Nirenjena S., Lubin Bala Subramanian D., Monisha M. Advancement in monitoring the food supply chain management using IoT. International Journal of Pure and Applied Mathematics, 2018, 119 (14). 1193-1196.

Rafie-Majd Z. Modelling and solving the integrated inventory-location-routing problem in a multi-period and multi-perishable product supply chain with uncertainty: Lagrangian relaxation algorithm, 2018. 40. URL: https://proxy.library.spbu.ru:2069/

Shashi S., Centobelli P., Cerchione R. and Ertz, M. Food cold chain management: what we know and what we deserve, Supply Chain Management, 2020, 26 No. 1, 102-135.

Van der Vorst J., Van Kooten O., & Luning P. Towards a diagnostic instrument to identify improvement opportunities for quality controlled logistics in agrifood supply chain networks. International Journal on Food System Dynamics, 2011, 2(1), 94-105.

Zagurskiy О., Titova L. Problems and Prospects of Blockchain Technology Usage in Supply Chains. Journal of Automation and Information Sciences, 2019, 11. 63-74.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-06-30

Номер

Розділ

Економіка підприємства