СТРАТЕГІЇ ОПТИМІЗАЦІЇ КАДРОВОЇ ПОЛІТИКИ У ПУБЛІЧНОМУ УПРАВЛІННІ

Автор(и)

  • Л. Л. Калініченко Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Україна
  • А. М. Літвінова Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Україна
  • А. В. Науменко Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Україна

DOI:

https://doi.org/10.18664/btie.85.306519

Ключові слова:

кадрова політика, публічне управління, персонал, HR-стратегія, алгоритм, інструкція

Анотація

У статті розглядаються шляхи підвищення ефективності кадрової політики в публічному управлінні з урахуванням виявлених проблем. Запропоновані методи включають створення інструкції щодо  перерозподілу навантаження, використання більш гнучкого графіка роботи, залучення нових кадрів та інші. Детально аналізується  проблема невідповідності штатної кількості посад реальній кількості службовців та невідповідність напрямків роботи служб управління персоналом запитам службовців.
Автори рекомендують комплексний підхід до розв’язання цих проблем через залучення нових кадрів, розробку алгоритму дій та проведення інформаційних сесій. Вирішення цих проблем сприятиме покращенню управління персоналом та співпраці між державою та громадянами, що є важливим у сучасних умовах.

Біографії авторів

Л. Л. Калініченко, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна

д.е.н., професор

А. М. Літвінова, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна

к.е.н., доцент

А. В. Науменко, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна

здобувач вищої освіти

Посилання

Статистичні дані про кількісний склад державних службовців у 2023 році. Національне агентство України з питань державної служби. URL : http://surl.li/pufiv (дата звернення: 22.02.2024)

Статистичний звіт про результати моніторингу оплати праці державних службовців у 2022 році. Національне агентство України з питань державної служби. URL: http://surl.li/rxsae (дата звернення: 17.03.2024)

Про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади : Закон України URL : https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/117-20#n358 (дата звернення: 17.03.2024)

Результати опитування «організація роботи державних службовців та оплата праці в умовах воєнного стану». Національне агентство України з питань державної служби. URL : http://surl.li/nybep (дата звернення: 20.03.2024)

Звіт про результати діяльності регіональних центрів підвищення кваліфікації у 2023 році. Національне агентство України з питань державної служби. URL : http://surl.li/rzgwe (дата звернення: 17.03.2024)

Розвиток системи професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад у 2018–2021 роках: доповідь / [Н. Алюшина (кер. авт. колективу), Л. Рикова, С. Горбатюк, О. Козловський, Ю. Жук, О. Кльоц, О. Бутко; за заг. ред. Н. Алюшиної. К.: Національне агентство України з питань державної служби, 2021. 240 с.

Цифрові компетентності і цифрова грамотність в сучасних умовах. Наталія Алюшина. Національне агентство України з питань державної служби. URL : http://surl.li/rzhf c (дата звернення: 17.03.2024)

План заходів HR-стратегії НАДС на 2022-2023 рр. Національне агентство України з питань державної служби. URL : http://surl.li/rziiq (дата звернення: 19.03.2024)

Звіт за результатами опитування щодо потреб у наданні методичної допомоги з питань управління людськими ресурсами серед працівників служб управління персоналом державних органів. Національне агентство України з питань державної служби. URL : http://surl.li/rzjmo (дата звернення: 19.03.2024)

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-06-28

Номер

Розділ

Менеджмент і маркетинг