УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ ЯКОСТІ ПОСЛУГ ЗАЛІЗНИЧНИХ ПАСАЖИРСЬКИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ В УКРАЇНІ
DOI:
https://doi.org/10.18664/btie.86.310098Ключові слова:
якість послуг, залізничні пасажирські перевезення, індивідуальний підхід, комфорт, перетворення мовлення в текст, дисплей бронювання місць, мобільний додаток для машиністівАнотація
У статті проведено аналіз якості послуг, що надаються на вокзалах та у поїздах пасажирською компанією Укрзалізниці. Зроблено висновок щодо невідповідності европейським стандартам якості, що проявляються у критичному стані рухомого складу, низьких швидкостях руху поїздів, потребі в модернізації та оновленні інфраструктури, низькій якості послуг, що надаються пасажирам на вокзалах та у поїздах, недостатньою кількістю рухомого складу нового покоління, зниженням інтересу до залізничного транспорту. Визначено основні фактори, які впливають на якість послуг на сучасному транспортному ринку. Обгрунтовано важливість індивідуального підходу до надання послуг пасажирам під час користування залізничним транспортом. Запропоновані заходи для удосконалення системи якості обслуговування під час подорожі залізничним транспортом в Україні.
Посилання
Коробьева Р. Г. Повышение качества пассажирских перевозок на железнодорожном транспорте. Транспортні системи та технології перевезень. 2018. №16 веб-сайт. URL: https://doi.org/10.15802/tstt2018/164064 (дата звернення: 20.05.2024).
Руденко М. В. Якість послуг пасажирських перевезень на залізничному транспорті та їх споживча оцінка. Економічний вісник НТУУ «КПІ» : збірник наукових праць. 2024. № 28. C. 12-27.
Харчук О. Г., Бишевець Н. Г. Якість обслуговування пасажирів на залізничному транспорті. Розвиток транспорту. 2021. №1 (8). URL: file:///C:/Users/пк/Downloads/105-Article%20Text-188-1-10-20210429.pdf (дата звернення: 21.05.2024).
Марценюк Л. В., Чаркіна Т. Ю., Чалбаєва Р. С. Зміни у пасажирських перевезеннях за рахунок впровадження іменного квитка. Світові тенденції сучасних наукових досліджень. ХХXV Міжнародна науково-практична iнтернетконференція. м. Вінниця, 28 жовтня 2019 року. Ч. 2. С. 5-7.
Овчиннікова В. О. Формування системи управління якістю на залізничному транспорті. Інфраструктура ринку. 2019 - №33. С. 217 - 221
Аксьонов І. М. Концепція сервісу у сфері пасажирських перевезень. Залізничний транспорт України. 2002. № 1. С. 11–16.
Дмитрієв І. А, Кирчата І. М, Шершенюк О. М, Конкурентоспроможність підприємства: навчальний посібник. Х.: ФОП Бровін О. В., 2020. 340 с.
Васильєв О. Л., Богомаз С. М. Оцінка якості послуг залізничного транспорту. Вісник економіки транспорту і промисловості. 2019. № 67. URL: file:///C:/Users/пк/Downloads/180884-Текст%20статті-418414-11020191219.pdf (дата звернення 10.05.2024)
Їжа у потягах «Укрзалізниці» - Нове меню. веб-сайт. URL: https://www.youtube.com/watch?v=9noisqKPvNw(дата звернення 10.05.2024)
Послуги харчування в поїздах Інтерсіті+ надаватиме нова компанія. Веб сайт URL: https://cfts.org.ua/news/2024/05/31/poslugi_kharchuvannya_v_pozdakh_intersiti_nadavatime_nova_kompaniya_79341(дата звернення 11.05.2024)
Укрзалізниця запустила жіночі купе: на яких маршрутах вони є. Веб-сайт. URL: https://24tv.ua/ukrzaliznitsya-vvelazhinochi-vagoni-yakih-reysah-ye-vagonidlya_n2332680(дата звернення 11.05.2024)
Еволюція технології перетворення мовлення в текст. Веб-сайт. URL: https://railway-news.com/the-evolution-ofspeech-to-text-technology/ (дата звернення 12.05.2024)
Китайський швидкісний поїзд. Веб-сайт URL: China Bullet Train Tickets, High Speed Rail Booking Online (travelchinaguide.com) (дата звернення 13.05.2024)
Crew mobile App. Veb-sait. URL: https://www.televic.com/en/televicgsp/products/crew-mobile-app (last accessed: 14.05.2024)
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи, яка через [ВКАЖІТЬ ПЕРІОД ЧАСУ] з дати публікації автоматично стає доступною на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).