МЕТОДИКА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ПОСЛУГ ПІДПРИЄМСТВА

Автор(и)

  • М О Науменко НА НГУ, Україна
  • Д В Калінов НА НГУ, Україна

DOI:

https://doi.org/10.18664/338.47:338.45.v0i63.145457

Ключові слова:

управління якістю, послуга, прибуток, фактори, професійна підготовка

Анотація

У статті розглядаються питання підвищення якості надання послуг за рахунок тісної взаємодії із споживачами та фактори, котрі впливають на якість наданої послуги. Відзначено, що управління якістю при наданні послуг — це не ізольований вид діяльності відділу контролю. Щоб бути ефективним, цей процес повинен охоплювати операції всіх відділів, включаючи ті, які займаються обслуговуванням і транспортуванням.

Біографії авторів

М О Науменко, НА НГУ

д. філ. екон. напр., професор 

Д В Калінов, НА НГУ

магістр

Посилання

Шаповал М. І. Менеджмент якості : навч. посібник . — К.: Знання, 2007. 471 с.

Шеер А. В. Бизнес-процессы. Основные понятия. Теория. Методы / А. В. Шеер. — М. : Весть-Мета Технология, 2000. 152 с.

Фісун К.А. Організація системи управління якістю продукції в сучасних умовах // Вісник економіки транспорту і промисловості (збірник науково-практичних статей) УДАЗТ, 2018. Випуск № 62. С. 204 – 210.

Ліпич Л.Г. Розвиток системи управління якістю продукції машинобудівних підприємств: монографія /Л. Г. Ліпич, Н. В. Геліч. – Луцьк: Волин. нац. Ун-т ім.. Лесі Українки, 2010. 200 с. 6. Павлов В.І.,

Мишко О.В. Трансформація системи управління якістю товарів в Україні: монографія/ О.В. Мишко. – Рівне: НУВГП, 2009. 202 с.

Шлях до якості: запровадження системи управління якістю // Бюрократ (інформаційний бюлетень). 2009. №1–2. С. 4–7.

Леонов И. Г., Аристов О. В. Управление качеством продукции/ И. Г. Леонов, О. В. Аристов. — М: Изд-во стандартов, 1990. 254 с.

Каличева Н.Є. Підходи до створення універсального іміджу для забезпечення конкурентоспроможності підприємств громадського харчування/ Н.Є. Каличева, А. О. Прокопенко// Вісник економіки транспорту і промисловості: збірник наукових праць. – Харків, УкрДУЗТ, 2017 . № 60 . С. 140-146.

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-10-31

Номер

Розділ

Економіка підприємства