РОЗВИТОК СПОЖИВЧОЇ КООПЕРАЦІЇ В СУЧАСНИХ УМОВАХ
DOI:
https://doi.org/10.18664/338.47:338.45.v0i64.149969Ключові слова:
споживча кооперація, споживчі товариства, інтеграція, конкурентні переваги, розвитокАнотація
В статті досліджено сучасний стан споживчої кооперації, а також виділено основні проблеми на шляху її розвитку. Відмічено, що найсильнішими конкурентними перевагами системи споживчої кооперації є широкі можливості диверсифікації і інтеграції її діяльності.
В сучасних умовах перспективним напрямком розвитку підприємств споживчої кооперації є їх зовнішня інтеграція між собою та з іншими підприємствами по горизонталі та вертикалі на основі об’єднання їх економічних інтересів. Зауважено, що державна підтримка є обов’язковою умовою забезпечення їхнього ефективного розвитку та досягнення ними синергетичного ефекту.
Посилання
Бабенко С.Г. Трансформація кооперативних систем у перехідній економіці: монографія / Бабенко С.Г. – К.: Видавництво „Наукова думка”, 2003. – 332 с.
Бабенко С.Г. Основи кооперації: навч. посібник / С.Г. Бабенко, С.Д. Гелей, Я.А. Гончарук, Р.Я.Пастушенко.– К. : Знання, 2004. – 470 с.
Маркетинг підприємств споживчої кооперації України: монографія /за ред. М.А. Окландера. – Одеса: Автограф, 2005. – 278 с.
Гринюк Н.А. Європейські тенденції розвитку споживчої кооперації: уроки для України / Н.А. Гринюк // Молодий вчений . – 2018. - № 4 (56). – С. 776-779.
Осадчук Ю. М. Організаційно-економічний механізм формування системи фінансового забезпечення розвитку споживчої кооперації: дис. ... канд екон. наук : 08.00.03 / Ю.М.Осадчук . – Львів, 2016. – 224 с.
Кошкаров С.А. Засади економічного аналізу у багаторівневих кооперативних системах в умовах євроінтеграції / С.А.Кошкаров. // Облік, аналіз, аудит. 2017. Випуск I-II (65-66). С. 141-150.
Кутаева Т. Н. Особенности развития потребительской кооперации на современном этапе / Т. Н. Кутаева, Д. С. Горшкова, Е. А. Шамин // Вестник НГИЭИ. 2017. № 5 (72). С. 113–120.
Моровова И.М. Конкурентные преимущества потребительской кооперации / И.М. Моровова // Приволжский научный вестник. – 2014. № 12-2 (40). – С.25-27.
Міценко Н. Г. Формування локальних інтегрованих систем за участю підприємств споживчої кооперації: автореф. дис. ... д-ра екон. наук : 08.00.04 / Н. Г. Міценко. – Львів, 2015. – 43 с.
Намханова М.В. Стратегия интегративного развития потребительской кооперации республики Бурятии/ М.В.Нахманова // Вопросы экономики и права. – 2012. – № 3. – С. 143-147.
Дикань В.Л. Социально-ориентированная рыночная экономика украины в условиях глобализации / В.Л. Дикань // Вісник економіки транспорту і промисловості. – 2011. – № 35 – С. 15-19.
Дикань В.Л. Основи логістичної інтеграції при формуванні логістичних систем через утворення територіально- промислового кластер / В.Л. Дикань // Українські залізниці. – 2014. – № 9 (15) – С. 22-26.
Дикань В.Л. Розвиток економіки України на основі принципу рівноправності відносин держави, бізнесу та суспільства / В.Л. Дикань, А.В. Толстова // Вісник економіки транспорту і промисловості. – 2018. – № 63 – С. 9-19.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2018 Вісник економіки транспорту і промисловості
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи, яка через [ВКАЖІТЬ ПЕРІОД ЧАСУ] з дати публікації автоматично стає доступною на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).